'Denizcilik Programları Çalıştayı' Gerze MYO’da Başladı

Alanında yetkin birçok eğitimci ve akademisyenin katılımıyla, Denizcilikte eğitimi-sektör ilişkisinin masaya yatırıldığı “Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları Çalıştayı”nın 6’ncısı, bu yıl Üniversitemiz Gerze Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde başladı.

Gerze Meslek Yüksekokulu Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya; Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Mehmet UĞURELLİ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet TABAK, Eğitim ve Belgelendirme Daire Başkanı Cem ERDEM, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı Hakan FİKİRCİOĞLU, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alev ERENLER, sektör temsilcileri, misafir akademisyenler ve öğrenciler katıldılar.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alev ERENLER, “Yüksekokulumuz, öğrencilerimizin sadece eğitim gördüğü alanlarda değil, sosyal ve kültürel alanlarda da kendilerini yetiştirme fırsatına sahip olması gerekliliğinden hareketle faaliyetlerini yürütmektedir. Bu bağlamda teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim, konferanslar, çalıştaylar, paneller gibi organizasyonların mesleki eğitim üzerindeki öneminin farkında olan bir meslek yüksekokulu olarak bugün Üniversitemizde ülkemizdeki meslek yüksekokulları bünyesinde yürütülen denizcilik programlarından akademisyenleri ve öğrencilerini, yaklaşık 100 kadar misafirimizi burada ağırlamaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Ardından gerçekleştirilen oturumlarda; Denizcilik sektörünün istihdam sahası, iş olanakları, sektör ilişkisi ve ülkemizin gelişimine katkısı gibi konular, panelistler tarafından masaya yatırıldı.

Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları Çalıştayı, 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü yayınlanan sonuç bildirgesi ile sona erecek.