Üniversitemizde "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" Paneli

Üniversitemiz ile Sinop İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu panel düzenlendi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen panele; Sinop Valisi Hasan İPEK, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz ÜNAL, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri ÇELİK, kurum amirleri, STK temsilcileri, akademik ve idari kadromuz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Programda selamlama konuşması yapan Sinop Valisi Hasan İPEK, Hz. Muhammed’in hayatıyla ve yaşayışıyla, insanlığa örnek olduğunu belirterek düzenlenen panelin hayırlı olmasını diledi.

Ardından Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın moderatörlüğünde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz ÜNAL ve Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konusu işlendi.

Panelde ilk konuşmayı Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN yaptı.  Hz. Muhammed´e peygamberlik tebliğ edilmeden önce kendisinin Muhammed´ül Emin olarak tanındığını hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Bu panelin Üniversitemizde gerçekleşmesi büyük bir önem arz ediyor. Çünkü güven temasının paneller vasıtasıyla gençlere ulaşması gerekiyor. Gençlerimizin Peygamberimizin güvenilirliğini kavraması gerekiyor. Bu vesileyle Panelimizin, katılan herkese faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ardından konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri ÇELİK, "İslam Medeniyeti güven medeniyetidir. Güven duygusunu oluşturmak için adalet, liyakat, tarafsızlık gibi birçok duygunun bir araya gelmesi gerekmektedir. Peygamberimiz bütün bu değerlere önem vermiş, kendisine güvenen ve kendisinin güvendiği bir toplum oluşturmuştur" ifadelerini kullandı.

Panelde son olarak konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz ÜNAL ise konuşmasında İslam Dünyasının başta terör ve benzeri olaylardan mustarip olduğunu belirterek güvensizlik yaşadığını anlattı. Prof. Dr. Yavuz ÜNAL, "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası etkinleri düzenleniyor. Bu sene Kutlu Doğum Haftasında üzerinde duracağımız tema, Hz. Peygamber ve Güven Toplumu olarak belirlenmiştir. Dünyadaki resme bakıldığında güven toplumu inşa meselesi en ciddi problemler arasında yer almaktadır” dedi.

Allah Resulünü doğru tanımak adına bu tür programların büyük fırsat olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yavuz ÜNAL, Hz. Peygamberimizin yaşantısı ve aile hayatıyla örnek bir kişilik olduğunu da vurgulayarak, konuşmasının sonunda İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden gelen güncel soruları cevaplandırdı.

Program hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.