"Yerel Basınımız ve Anadolu Ajansının Objektifinden 15 Temmuz" Sergisi

Üniversitemizin katkılarıyla 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında "Yerel Basınımız ve Anadolu Ajansının Objektifinden 15 Temmuz" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Hükümet Konağı Meydanı'nda açılan sergiye; Sinop Valisi Hasan İPEK, Belediye Başkanı Bakir ERGÜL, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin SERTEN, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet TABAK, Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Genel Sekreterimiz Mehmet ATLI, Fakülte Dekanlarımız, Daire Başkanlarımız, Akademik ve İdari personelimiz ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldılar.

Törenin açış konuşmasını yapan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz DEMİREL, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çektikleri görsellerle tarihe not düştüklerini belirtti. Sinoplu gazeteciler ve Anadolu Ajansının katkılarıyla serginin vatandaşlarla buluşmasını sağladıklarını ifade eden DEMİREL, "Sergi sadece bugün açılıp tozlu raflara kaldırılmayacak. Sinop Üniversitesinin katkılarıyla inşallah sık sık değişik mekânlarda sergilenerek hain girişim insanların hafızalarına kazınacak" dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide bir konuşma yapan Sinop Valisi Vali Hasan İPEK ise, 15 Temmuz darbe girişimini her yönüyle anlatan serginin Sinop'ta açılmasında emeği geçen Üniversitemize, AA yöneticilerine ve yerel basın kuruluşlarına teşekkür etti.

Konuşmaların arıdan kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergide yer alan fotoğraflar davetlilerce ilgi ile incelendi.

Basında Üniversitemiz