5 Tır Dolusu Yardım Malzemesi Sinop’tan Halep’e Uğurlandı

Sinop Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun “Halep’i Açlıktan İnsanlığı Utançtan Kurtar’’ kampanyası çerçevesinde, hayırsever vatandaşlarımız tarafından bağışlanan 5 tır dolusu yardım malzemeleri dualarla Halep’e gönderildi.

Törene, Sinop Valisi Hasan İPEK, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Genel Başkanı Şükrü GÜNDOĞDU, İl Müftü V. Fatih TAVLAŞOĞLU, Kültür ve Turizm İl Müdürü İrfan GÖZ, DSİ 74. Şube Müdürü Murat Lütfü GÜLDOĞAN, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından, İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Memur Sen'in önderliğinde; Anadolu Gençlik Derneği, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Birlik Vakfı, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Sinop İmam Hatipliler Derneği (SİMDER) tarafından toplanan yardım malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Halep’e gönderildi.