Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmadı

Sinop, Ülke genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerine Vefa Yürüyüşü”nde tek vücut oldu.

Sarıkamış Harekatı'nın yıl dönümünde düzenlenen yürüyüş ve anma programına Sinop Valisi Hasan İPEK, Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin SERTEN, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet TABAK, Genel Sekreterimiz Mehmet ATLI, Genel Sekreter Yardımcımız Macit ÖZŞAHİN, İdari ve Mali İşler Daire Başkanımız İzzet SONSES, İl Kurum ve Daire amirleri ile öğrencilerimiz ve vatandaşlar katıldılar.

Açılan 125 metrelik Türk bayrağı ile Sinop İskele Meydanında başlayan yürüyüş Şahin Tepesinde sonlandı.

Burada yapılan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından okunan Kuran’ı Kerim ve dualarda şehitlerimiz için eller semaya kalktı.

Daha sonra bir konuşma yapan Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ, Sarıkamış ve Çanakkale ruhunun hala dipdiri olduğunu belirterek, soğuk havaya rağmen bu yürüyüşe katılan Sinoplulara teşekkür etti.

Sinop Valisi Hasan İPEK ise, Türkiye Cumhuriyetinin büyük zorluklarla kurulduğunu belirterek, bugün bu Cumhuriyete sahip çıkacak olanların da gençlerimiz olduğunu vurguladı.

Basında Üniversitemiz