“Kültür, Sanat ve Turizm” Alanındaki Akademik Birim Yöneticileri Toplantısı Yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi AVCI ve YÖK Başkanı Prof. Dr.  Yekta SARAÇ, Üniversitelerin “Kültür, Sanat ve Turizm” alanındaki akademik birim yöneticileri ile Yükseköğretim Kurulu Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıya Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya TURAN, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü ÇELİK ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem SÜRÜCÜ de katıldılar.

“Kültür, Sanat ve Turizm” alanlarında birlikte projeler üretmenin önemine değinen Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi AVCI, salondaki öğretim üyelerine hitaben, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, sizlerin hem yetiştireceğiniz öğrencileriniz açısından hem de üniversite içinde yaptığınız ve yapacağınız çalışmalar açısından sahadaki en önemli paydaşınız. Birlikte önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz" dedi.

Toplantıda, Türkiye’nin tarih, edebiyat, sanat, kültür ve turizm alanında, eğitim ve bilim odaklı strateji ve politikaları konusunda üniversite yöneticilerinin görüşleri alınarak, geleceğe yönelik neler yapılabileceği konuşuldu.