"100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi" Hayata Geçiriliyor

Yüksek Öğretim Kurumu tarafından geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılan ve yükseköğretim tarihinde bir ilk olan “100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi” ile alakalı üniversite rektörlerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

YÖK toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A Yekta SARAÇ, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN ve devlet ve vakıf üniversitesi rektörleri katıldı.

Bilgi toplantısında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A Yekta SARAÇ, proje ile YÖK tarafından yükseköğretim tarihinde ilk kez 100 interdisipliner alanda 2000 öğrenciye doktora bursu verileceğini ifade etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A Yekta SARAÇ, Türkiye’de doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacı karşılamak üzere devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencilere kurum tarihinde ilk kez YÖK doktora bursları verileceğini belirterek “Yeni YÖK olarak, doktora eğitiminde devrim niteliğindeki bu projemizin yükseköğretimimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz” dedi.

Basında Üniversitemiz