Enerji ve Maden Alanındaki Akademik Birim Yöneticileri Toplantısı Yapıldı

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat ALBAYRAK, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, YÖK Üyeleri ve üniversitelerin enerji ve maden alanındaki akademik birim yöneticilerinin katılımıyla “Enerji ve Maden Alanındaki Akademik Birim Yöneticileri” toplantısı gerçekleştirildi.

YÖK toplantı salonunda yapılan toplantıya; Üniversitemizi temsilen Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü ÇELİK katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat ALBAYRAK, Gelişmiş teknolojileri hem iç hem bölgesel pazar için üretilmek için düğmeye bastıklarını belirterek, bununla ilgili yetişmiş insan kaynağı için de her türlü iş birliğine destek verdiklerini vurguladı.

Türkiye'nin bulunduğu bölgenin dünyadaki petrol ve gaz rezervlerinin yüzde 60'ını barındırdığının altını çizen Bakan Albayrak, bürokraside tıkandığınız yerlerde kapı kapı, telefon telefon bürokrasi yürüteceğinin taahhütünde bulunarak, her türlü iş birliğini artırmak için elimden gelen her şeyi yapacağını ifade etti.