Sinop, Travel Turkey İzmir Fuarı’nda

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olarak gösterilen “10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı” Fuarizmir’de başladı.

36 ülke ve 60 ilden toplam bin 179 katılımcının yer aldığı “10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı”nın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi AVCI’nın yanı sıra İzmir Valisi Erol AYYILDIZ, Sinop Valisi Hasan İPEK, TÜRSAB Başkanı Başaran ULUSOY, Belediye Başkanları, Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü İrfan GÖZ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Fuarın açılışını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Nabi AVCI, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) çatısı altında fuara katılan Kastamonu, Çankırı ve Sinop stantları ziyaret etti.

Üniversitemiz ’10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda Yerini Aldı

Fuarda Sinop’un tanıtımı için kurulan platformda yerini alan üniversitemiz, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Tanıtım standımıza gün boyu yoğun bir ilgi gösteren ziyaretçilere, görevlilerimiz tarafından üniversitemizi ve bölümlerimizi tanıtıcı materyaller hediye edildi. Fuarda ayrıca Sinop turizmine önemli bir katma değer üreten Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli de tanıtıldı.

’10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’na katılan üst düzey yetkililer ve vatandaşlar, Sinop’un tarihini, kültürünü ve yaşayışını yakından görme fırsatı bulurken, üniversitemiz tarafından açılan tanıtım standı her yaştan binlerce katılımcıya ev sahipliği yaptı.

Üniversitemiz 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’ne Katılacak

Ayrıca ’10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’ ile eş zamanlı düzenlenecek olan ‘2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nde Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Can Okan ALTAN tarafından “Sinop’ta Gelenekten Geleceğe Bir Lezzet: Lakerda” konulu bir bildiri sunulacak. "Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı" 11 Aralık 2016 Pazar gününe kadar Fuarizmir’de devam edecek.