Kadın Çiftçiler En İyi Keşkek Yemeği Yapmak İçin Yarıştılar

Sinop'ta, Uluslararası Bakliyat Yılı etkinlikleri kapsamında, Üniversitemiz ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün işbirliğinde, Sinoplu kadın çiftçiler yöresel lezzetimiz olan keşkek yemeğini en iyi yapmak için yarıştılar.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen yarışmaya, Vali Yardımcısı Ekrem YAMAN, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü GÜNDOĞDU, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet ASAK, Kültür ve Turizm Müdürü İrfan GÖZ, Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit ÜNAL, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serap Ustaoğlu TIRIL ve davetliler katıldı.

Programda kadın çiftçiler tarafından yapılan keşkekler, jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Jüri üyeleri hem yemeğin sunuluş şeklini hem de lezzetini değerlendirdiler.

En güzel keşkek yemeğini yapan Sinoplu çiftçi kadınlarımızdan Gülçin GÜL birinci, Nurcan DOĞAN ikinci, Filiz ASLAN ise üçüncü oldu. Dereceye giren kadın çiftçilere Vali Yardımcısı Ekrem YAMAN, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN ve İl Genel Meclis Başkanı Şükrü GÜNDOĞDU tarafından hediyeleri takdim edildi.

Basında Üniversitemiz