Üniversitemizden “Dün, Bugün ve Gelecek Gözüyle Öğretmenler Günü” Programı

Geleceğimizin mimarı olan Öğretmenlerimizin günü, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Dün, Bugün, Gelecek Gözüyle Öğretmenler Günü” programı ile kutlandı.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen programa; Sinop Valisi Hasan İPEK, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin SERTEN, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet TABAK ve Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Fakülte Dekanlarımız, Kurum Amirleri, Akademik ve İdari kadromuz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Programın açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet TABAK, öğretmenlerin çok kutsal ve büyük bir görev üstlenerek, toplumu yeniden ihya ve inşa ettiklerini belirtti. Program, Sinoplu vatandaş ve esnafların öğretmenler günü mesajlarının yer aldığı video gösterimi ile devam etti.

Ardından Eğitim Fakültesi öğrencisi İsmihan DANIŞMAZ tarafından okunan “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” isimli şiir katılımcılardan büyük bir beğeni topladı.

Program daha sonra Emekli Öğretmen Mazlum CİN ve Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN tarafından günün anlam ve önemine yönelik gerçekleştirilen konuşmalarla sürdü.

Emekli Öğretmen Mazlum CİN’e çiçek takdiminde bulunan Sinop Valisi Hasan İPEK ise, Öğretmenlerin ülkesine, milletine ve topluma faydalı nesiller yetiştirerek çok kutsal bir görev ifa ettiklerini ifade ederek, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü tebrik etti. Ardından Eğitim Fakültesi öğrencisi Betül ODABAŞI tarafından okunan “Geleceğe Mektup” isimli eser, duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Programda son olarak Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Esra YÜCESAN tarafından hazırlanan müzik dinletisi ilgiyle dinlendi. Dinletinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Öğretim Görevlisi Dr. Esra YÜCESAN’a çiçek takdiminde bulundu.

24 Kasım Öğretmenler günü etkinliği hediye töreni ve ikramla sona erdi.