Cumhuriyetimizin 93. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Sinop’ta da coşkuyla kutlandı.

İlimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Valilik makamında gerçekleştirilen tebligat töreniyle başladı.

Ardından İskele Meydanında düzenlenen törene, Sinop Valisi Hasan İPEK, Sinop Milletvekili Barış KARADENİZ, Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu BAYAR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcıları, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri, Kurum ve Daire Amirleri, Askeri Erkan, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Sinop Valisi Hasan İPEK ve Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL tören alanında bulunanların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan Sinop Valisi Hasan İPEK, Cumhuriyet, Demokrasi ve 15 Temmuz vurgusu yaparak, "15 Temmuz'da meydanlarda tıpkı Çanakkale'de, İstiklal savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş büyük Türkiye vardı.” dedi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, konuşmaların ardından gerçekleştirilen tören geçidi ile devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri Polisevi'nde gerçekleştirilen resepsiyonla sona erdi.