Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Akademik Yılı Açılış Töreni Düzenlendi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde, Türkiye’de ilk kez Akademik Yılı Açılışı Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplu törenle düzenlendi.

2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Ülkemizdeki tüm Devlet ve Vakıf Üniversite Rektörlerinin yanı sıra; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Prof. Dr. Murat SEZGİN ve Prof. Dr. Ahmet TABAK, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya TURAN, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü ÇELİK, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir YÜKTAŞIR, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk ALPASLAN ve Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin ERDEM katıldılar.

İlk kez Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, 2002 yılında göreve geldiklerinde eğitim meselesini ilk sıraya yerleştirdiklerini vurgulayarak, “Şu anda 81 ilimizde üniversite var. Artık öğrencinin üniversiteye ulaştığı değil, üniversitenin ağırlıklı olarak öğrenciye ulaştığı bir sistem kurduk. "Çocuğumu nasıl göndereceğim" hesabından çıktık, gittik Hakkari'de, Muş'ta, Iğdır'da yani üniversitesi olmayan il bırakmadık. Yükseköğretim kurumunda okuyan öğrenci sayımız 2002'de 1 milyon 200 bini bile bulmazken Allah’a şükür bu sayı 7 milyon 194 bine yükseldi.” dedi.

Programda konuşan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ da "Bugün yükseköğretim tarihimizde müstesna bir gün. Yükseköğretimin akademik yıl açılışı ilk defa üniversite boyutundan ulusal boyuta taşınmakta ve siz Sayın Cumhurbaşkanımızın ve değerli devlet erkânının huzurunda açılmakta. Ülkemizin birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde, bütün üniversitelerimizi, millet ve devletin birliğinin, dirliğinin sembolü olan bu Külliye’de bir araya getirmek bizim için tarihi bir anlam taşımaktadır. Türkiye akademisine ve yeniden yapılanma sürecinde biz 'YENİ YÖK'e güç katan ve teşvik eden bu açılış için teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.