Balıkçılar “Vira Bismillah” Dedi

Denizlerde avlanma yasağının bitmesiyle birlikte, Sinoplu balıkçılar akşam düzenlenen törenle 'Vira Bismillah' diyerek sezonu açtı.

Sinop İskelesi'nde gerçekleştirilen programa; Sinop Valisi Kemal CİRİT, Sinop Milletvekilleri Nazım MAVİŞ ve Barış KARADENİZ, Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL,  Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Murat SEZGİN, Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali BAYRAK, Kurum ve Daire Amirleri, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda gerçekleştirilen konuşmalar sonrası günün anısına yapılan pasta kesildi. Halk oyunları ekibinin gösterisi sonrası, 2016-2017 balıkçılık av sezonu okunan duaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle temsilen başlamış oldu. Program sonunda balıkçılar denize açılarak 'Vira Bismillah' dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın 2016-2017 balık av sezonunun başlaması dolayısıyla yayınladığı mesaj;