Üniversitemizden Uluslararası Bir Proje Daha

Uluslararası araştırma ve geliştirme projelerine imza atan Üniversitemiz, bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Yükseköğretim Kurulu tarafından desteklenen “Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı” kapsamında Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuncay BAYRAM’ın yürütücülüğünü üstlendiği “Enerji Teknolojileri” alanındaki proje önerisi kabul edildi.

12 ay sürecek olan proje kapsamında, Ghulam Ishaq Khan Institute of Engineering Sciences & Technology’den Prof. Dr. Jameel-Un NABI ve ekibi ile üniversitemiz proje kurulu ortak çalışmalar gerçekleştirecekler.

Etkin nükleer modellerin (RMF ve pn-QRPA) kullanılarak hibrit hesaplamalar yapılması ve orta ağır çekirdeklerin nükleer özelliklerinin belirlenmesini hedefleyen bilimsel proje, Üniversitemiz ile Ghulam Ishaq Khan Institute arasındaki ilişki ve etkileşimi geliştirmenin yanı sıra, ilimizin uluslararası tanıtımına önemli katkılar sağlayacak.