Sinop Demokrasi Nöbetinin Son Gününde Meydanlar Doldu Taştı

Fetulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz günü darbe girişimi sonrası meydanları bir an olsun boş bırakmayan Sinoplular, Milli İradeye sahip çıkarak adeta tarih yazdılar.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatıyla finali 10 Ağustos 2016 Çarşamba günü yapılan Milli İrade ve Demokrasi Nöbetine; Sinop Valisi Kemal CİRİT, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin SERTEN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Emniyet Müdürü Yusuf BİNER, Sinop Posta ve Telgraf Teşkilatı Başmüdürü Bekir GÖKMEN, İl Telekom Yöneticisi Abdülkadir ALPERGÜN, Kurum amirleri, STK temsilcileri, Üniversitemiz Akademik ve İdari personeli ile vatandaşlar katıldılar.

Demokrasi Nöbetinin son gününde de yüzlerce Sinoplu ellerindeki Türk bayrakları ve sloganlarla darbe girişimine tepki gösterdiler.

Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinde katılan vatandaşlara seslenen Sinop Valisi Kemal CİRİT, "15 Temmuz'daki duruşunuzla gelecek nesillere önemli bir miras bıraktınız. Bugün Çanakkale'yi anlattıkları gibi yarın da sizin 15 Temmuz kahramanlıklarınızı anlatacaklar. O gün sizler Cumhurbaşkanımızın bir sözüyle sağınıza, solunuza bakmadan sokaklara çıktınız, tankların, helikopterlerin ateşleri karşısında sadece yiğit göğüslerinizle bir destan yazdınız" dedi.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar daha sonra alandaki dev ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı konuşmayı izlediler.

Vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar demokrasi nöbetini sürdürüldüler.