Sinop Şehidini Uğurladı

Bitlis'in Hizan ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin DOLMA'nın cenazesi, memleketi Sinop'ta toprağa verildi.

Bitlis'teki resmi törenin ardından askeri uçakla Sinop Havalimanı'na nakledilen şehidin naaşı, ailesi ve askeri yetkililer tarafından karşılandı. Şehidin saati ve şapkasını takan, üniformasını giyen, elinde de fotoğrafını taşıyan eşi Büşra DOLMA'yı kadın askerler ve yakınları teselli etmeye çalıştı.

Şehidin annesi Emine DOLMA, 4 gün önce Hatay'da vatani görevine başlayan kardeşi Alaattin ile babası Satılmış DOLMA da yakınlarınca teselli edilmeye çalışıldı. Daha sonra cenaze aracıyla Dikmen ilçe merkezindeki babaevine getirilen şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından Merkez Yeni Camisi'ne götürüldü.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi, Dikmen İlçe Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sinop Valisi Kemal CİRİT, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ, CHP Sinop Milletvekili Barış KARADENİZ, Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin SERTEN, Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.