YÖK Başkanı ve Rektörlerimizden Gazi Meclise Ziyaret

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ başkanlığındaki devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri, cübbeleriyle “Akademinin milli iradeye ve demokrasiye olan inancı ve saygısını” iletmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ettiler.

15 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen ve milletin iradesini hedef alan darbe girişimi sonrası YÖK ve Türkiye’deki bütün devlet ve vakıf üniversitesi rektörleri Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ederek, halkımızın yüce iradesine olan bağlılıklarını ve saygılarını okudukları ortak bildiri ile ilan ettiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın da katıldığı ziyarette, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ve rektörlerimiz saldırının gerçekleştiği lobi salonu, toplantı salonu ve meclis bahçesini yerinde inceleyerek Meclis Başkanı İsmail KAHRAMAN’dan bilgiler aldılar.

Hâkimiyet Millete Aittir

YÖK ve üniversitelere TBMM'ye verdikleri destekten dolayı teşekkür eden KAHRAMAN, "Siyasi düşüncemiz, hadiseleri ele almamız farklı olabilir ama bayrak, vatan, bütünlük, hürriyet, demokrasi deyince bir bütün halindeyiz. Demokrasi kültürünü yaymalıyız, içimizde özümsemeliyiz. Hâkimiyet herhangi bir silahlı gücün, zümrenin, ekibin elinde olamaz. Hâkimiyet millete aittir. Bunu kabul etmeyenler de kabul etmek zorunda kalacaktır." ifadesini kullandı.

YÖK Milli İradenin Yanındadır

Daha sonra Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ve beraberindeki rektörler, TBMM Genel Kurulu salonuna girerek, hazırladıkları ortak bildiriyi kamuoyu ile paylaştılar.

Açıklamada Türkiye’de ki bütün rektörler ve YÖK mensuplarıyla birlikte milli iradenin yanında olduklarını belirten Prof. Dr. SARAÇ, "Artık YÖK ve rektörlerimiz, demokrasinin, milli iradenin yanında bulunuyor. Bu, büyük bir aşamadır. Bu musibet Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi ve daha içselleştirilmesi için güzel bir vesile olacaktır. Anayasa, kanunlara ve hukuka her zaman sahip çıkacağız. Milli iradeye saygımız sonsuzdur. YÖK başkanının oyu ile parmak basan bir çobanın oyunun aynı değerde olduğuna inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın sağlam iradesi, Meclisin, hükümetin, polisimizin, emir komuta zincirinden çıkmayan onurlu ve şerefli Türk ordusu mensuplarının, aziz Türk milletinin bu darbeyi girişimini bastırma hususunda gösterdiği direnç, bize gurur veriyor." dedi.