YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ: “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir”

15 Temmuz tarihinde yüce milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek olan darbe girişimi sonrası Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitesi Rektörleri ile Ankara’da acil toplantı gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşma yapan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, “15 Temmuz 2016 Cuma gecesi yüce milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kapkara bir leke olarak geçecek bu menfur girişimi nefretle kınadığımızı, millet iradesine sahip çıktığımızı beyan etmek ve devletimize, demokrasi ilkelerine olan bağlılığımızı tüm gücümüzle ve hep birlikte ifade etmek amacıyla buradayız" dedi.

"Başkomutanımız, devletimizin başı Sayın Cumhurbaşkanımızı buradan saygı ile selamlıyoruz." diyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ, "Kendisinin gösterdiği yüksek irade, komuta ettiği güçler ve milletin vakur ve inanılmaz duruşu, şükürler olsun ki ülkemizi karanlık gecenin sabahına çıkardı." değerlendirmesini yaptı.

"Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir"

Akademik camia olarak tüm organlarıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve aziz milletimize bağlı olduklarını dile getiren Prof. Dr. Yekta SARAÇ, “Bu buhranlı dönemde bir kez daha liderliği ile aziz milletimizin demokrasi mücadelesine önderlik yapan Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler bu demokrasi ve insanlık dışı darbe girişimine karşılık üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Millet iradesini karşısına alan hiçbir güç tarih boyunca başarılı olmamıştır ve olamayacaktır. Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” diye konuştu.