Sinop’un Su Altı Kültür Varlıklarını Tespit Çalışması Başladı

Sinop turizminin çeşitlendirilmesi ve turizm hareketliliğinin arttırılması amacıyla Sinop iç limanında, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, Üniversitemiz, Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Teknolojisi Enstitüsü tarafından su altı araştırma çalışmaları başlatıldı.

Üniversitemiz Seyidi Ali Reis Araştırma Gemisi ile gerçekleştirilen bilimsel çalışmalara, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müze Müdürü ve Proje Başkanı Hüseyin VURAL, Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Rasim Yaşar TARAKÇI, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Görevlileri Doç. Dr. Harun ÖZDAŞ ve Yrd. Doç. Dr. Nilhan KIZILDAĞ katılıyor.

Yürütülen bilimsel çalışmalar ile Sinop’un su altı kültür varlıklarının belgelenmesi, envanter kaydının çıkartılması, deniz dibinin haritasının çıkarılması ve Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen dalışa yasak sahaların ve Samsun Kültür Varlıkları Bölge Kurulu tarafından birinci derece arkeolojik sit alanı ilan edilen bölgenin  yeniden çizilmesi ve dalış sporları için uygun alanların belirlenmesi amaçlanıyor.

Basında Üniversitemiz