YÖK’ten Su Ürünleri Fakültesi’ni Tercih Eden Öğrencilere Burs Müjdesi

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Ziraat-Orman ve Su Ürünleri programlarını tercih ederek, fakültelere ilk üç sırada yerleşen öğrencilere eğitim süreleri boyunca her ay 600 TL burs verileceği müjdesini verdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, üniversitelerin Ziraat - Tarım, Orman ve Su Ürünleri programlarının yöneticileri ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında toplantı gerçekleştirdi. YÖK Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya;  YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa KAPICIOĞLU, YÖK Genel Kurul Üyeleri Prof. Dr. Hasan MANDAL, Prof. Dr. Abdullah ÇAVUŞOĞLU, Prof. Dr. Rahmi ER, Prof. Dr. Mehmet ŞİŞMAN, Dr. M. Emin ZARARSIZ, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan UZUN, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat SEZGİN ve ilgili fakültelerin dekanları ile meslek yüksekokul müdürleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ, ülkemiz ve yükseköğretim sistemimiz açısından stratejik önem taşıyan, Ziraat-Tarım, Orman ve Su Ürünleri ile ilgili durum değerlendirmesi yaparak, "Ülkemiz ve geleceğimiz açısından bu kadar stratejik ve kritik olan bu alanlara ilginin azalıyor olması ülkemizin istikbali için gerçekten tehdit edicidir. Son yıllarda yaşanan bu soruna yeni ve yenilikçi çözümler üretebilmeliyiz" dedi.

Prof. Dr. Yekta SARAÇ’tan Burs Müjdesi

Katılımcılarla çok önemli ve heyecan verici bir gelişmeyi paylaşmak istediğini dile getiren Yekta SARAÇ, şöyle konuştu; "Bu yıl, ziraat, orman ve su ürünleri odaklı programlarımızı tercih ederek yerleştirilecek ilk üç sıradaki öğrencilerimize eğitim süreleri boyunca burs verilecek. 2016 LYS sistemimizde tarım, ziraat, orman ve su ürünleri alanında devlet üniversitelerimizde toplam 210 programımız bulunuyor. Bunların her birisine, ilk üç sırada yerleşecek öğrencilerimizin hepsi, yani toplam 630 öğrencimiz bu burs imkanından faydalanabilecektir. Bu şekilde sadece belirli üniversitelerimiz için değil, tüm devlet üniversitelerimize yerleşen başarılı öğrencilerimizi desteklemiş olacağız. Bu öğrencilerimize ödenecek burs miktarı ise aylık 600 lira olup, bu burs 12 ay boyunca ödenecektir."