Sevgi Evlerinden Çocukların Gözüyle Dünya

Sinop Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında “Sevgi Evlerinden Çocuk Gözüyle Dünya” konulu proje hazırladı.

Proje süresince, her hafta sonu, Sinop Sevgi Evlerindeki 7-12 yaş arası çocuklarla zaman geçiren Üniversitemiz öğrencileri, onların hayalindeki oyuncakların resmini yaptırıp, sonrasında bu oyuncakları tasarlayıp gerçeğe dönüştürdüler. Çocuklardan, “barış”, “çocuk hakları” gibi konularda fikirlerini alan öğrencilerimiz, bu konularda da onlarla çeşitli etkinlikler yaptılar.

Daha sonra proje kapsamında Sevgi Evlerindeki kardeşlerini Eğitim Fakültemizde ağırlayan öğrencilerimiz, önce konferans salonunda onlara “Çocuk Hakları” konulu kısa ve eğlenceli bir animasyon filmi gösterimi yaptılar. Sonrasında Fakülte bahçesinde onlar için hazırlanan parkurda ip atlama, kedi merdiveni, slalom çubukları, küçük kutular ve ip engeli gibi etkinlikler düzenleyerek birlikte oyunlar oynadılar.

Etkinlik sonunda çocukların oluşturduğu 30 parçalı Çocuk Hakları Puzzle’ı öğretmenlerine teslim edilerek onlara hediye edildi. Üniversitemiz öğrencilerinin son sürpriz ise, Sevgi Evlerindeki kardeşlerinin resimlendirdiği “hayallerindeki oyuncakların” 3 boyutlu olarak hazırlanmış örneklerinin hediye edilmesi oldu.