Üniversitemizde, Türkçe’nin Resmi Devlet Dili Oluşunun 739. Yıldönümü Kutlandı

Türkçe’nin resmi devlet dili oluşunun 739. Yıldönümü ve Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma programı kapsamında Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda “Türkçe kültürdür kültürüne sahip çık” konulu konferans düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, Karamanoğlu Mehmet Bey’i anlatan kısa belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Ardından kürsüye gelen Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet TABAK, yaptığı açış konuşmasında “Karamanoğlu Mehmet Bey 1277 yılında yayınladığı fermanda "Bugünden sonra divanda, dergâhta ve bargâhta, mecliste ve meydanda Türkçe’den başka dil kullanılmayacaktır.” diyerek siyasi ve askeri bir zafer değil aynı zamanda kültürel bir zafer kazanmıştır” dedi.

Daha sonra “Türkçe kültürdür kültürüne sahip çık” konulu konferans veren Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN, Türkçe’nin önemine değinerek, “Türkçe bizim ses bayrağımızdır. Türkçe bizi ezelden ebede kadar bir millet halinde koruyan, birbirimize bağlayan bağın adıdır.  Biliriz ki dünya üzerindeki milletler dilleriyle var olur. Dil yoksa ne kültür var olur ne de millet. Bir dili yok etmek, o ülkenin, milletin adını tarihten silmek demektir.” şeklinde konuştu.

Basında Üniversitemiz