Üniversitemizde Kut’ül Amare Zaferi’nin 100. Yıldönümü Kutlandı

Osmanlı Ordusunun İngiliz birliklerine karşı ikinci büyük zaferi olan Kut’ül Amare Zaferi’nin 100. Yıldönümü münasebetiyle Üniversitemizde anma programı düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Üniversitemiz Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Sevim ŞERMET, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muzaffer BARLAK, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin BARLAK, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem SÜRÜCÜ, TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Fatih ÖZCAN, Fatih Sultan Mehmet Camii İmam Hatibi Ömer AYGÜL, Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli ile öğrencilerimiz katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Kut´ül Amare Zaferi´nin unutulmaması gereken bir zafer olduğunu vurgulayan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan BARLAK, “Kut´ül Amare tıpkı Çanakkale Zaferi gibi özgüvenimizi tazeleyen ve unutulmaması gereken bir başarıdır. Biz gençlere bu zaferleri öğreterek, ileriye daha sağlam bakmalarını amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kut’ül Amare Zaferi hakkında önemli bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Hasan BARLAK, “Kut’ül Amare adını Dicle Nehri kıyısında Şattülarap kanalı ile birleşen Basra Körfezi'nin kuzeyi ile Bağdat'ın güneyinde bulunan bir kasabadan almıştır. Muharebe, bu şehrin yakınlarında konuşlanmış İngiliz birlikleri ile müttefiklerinin kuşatılmasıyla başlamış ve  kasabanın Osmanlı Ordusu tarafından ele geçirilmesi ve 13 bin İngiliz askerinin tamamının esir alınmasıyla bitmiştir” dedi.

Basında Üniversitemiz