Özel Çocuklarda Beslenmeye Dikkat Çekildi

Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanımız Doç. Dr. H. Demet CABAR, Özel İlkevim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde “Özel Çocuklarda Beslenme” konulu konferans verdi.

Konferansa, Özel İlkevim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi personeli ve özel çocukların aileleri katıldı. Anne karnında beslenmenin önemine değinen Doç. Dr. H. Demet CABAR, özellikle özel çocukların gelişimi için dengeli ve yeterli beslenmenin nasıl olması gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Özel çocuklarda kabızlık, hareketsizlik, obezite, iştah azlığı ve susuzluğu ifade edememe gibi sorunlarla sık karşılaşıldığını anlatan Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Demet CABAR, bu sorunların çözüm önerilerinden de söz etti.

Program sonunda Doç. Dr. H. Demet CABAR, ailelerin ve özel ilk Özel İlkevim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi personelinin sorularını yanıtladı.