Gerze MYO’da “Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” Konferansı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet'in (s.a.v) dünyaya teşriflerinin 1445. yıldönümü münasebetiyle, Gerze Meslek Yüksekokulu’nda "Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

Gerze İlçe Müftülüğü ve İlim Yayma Cemiyeti Gerze İlçe Temsilciliği’nin katkılarıyla Gerze Meslek Yüksekokulu Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Gerze Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa ÖZTOPRAK, Gerze İlçe Müftüsü Ali IŞIK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür TOKGÖZ, Gerze Halk Eğitim İlçe Müdürü Nazım AKSU, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir TEKİN,  Gerze MYO Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Mehmet KESKİN ve Öğr. Gör. Funda İNCE, Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ, Kurum ve Daire Amirleri, STK Temsilcileri, Akademik ve İdari Personelimiz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayıp, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet'in (s.a.v) örnek hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile devam eden programda, Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ, "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu bir konferans verdi.

Bugün yaşanılan acı olaylar sonucunda, Müslümanların her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ, "Hz. Muhammet (s.a.v) yalnızca insanlık için değil, tüm âlemlere rahmet olarak gönderildi. Masum kız çocukları diri diri toprağa gömülürken onun gelmesiyle insanlık onur ve şeref kazandı. Bugün vahdet ve tevhitten uzak kalan Müslüman ülkeler, zulüm ve katliam çemberinde sıkışmış vaziyette.  Bizler bu zulümlerden ancak vahdet inancına sarılarak kurtulabiliriz” dedi.

İslam'ın kamplaşmayı ve ayrışmayı değil, birlikte yaşamayı esas aldığını ifade eden KÖYCÜ, "Peygamber Efendimizin (s.a.v) Veda Hutbesinde belirttiği birlikte yaşama ahlakına sımsıkı sarılmalıyız. Kutlu Doğum etkinliklerinde Peygamberimizi anmakla birlikte, anlamalı ve anladığımızı kendi hayatımıza uygulamalıyız” şeklinde konuştu.

Program sonunda Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç Dr. Mustafa ÖZTOPRAK, Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ'ye hediye takdim etti.