Mehmet Akif ERSOY'un Safahat Adlı Eserinde “Doğu Milletlerinin Geri Kalma Sebepleri”

Üniversitemiz tarafından her Pazar günü gerçekleştirilen “Mesnevi ve Safahat Okumaları’nda bu hafta Üniversitemiz Rektör Danışmanı ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevim ŞERMET,  Mehmet Akif ERSOY'un Safahat adlı eserinden hareketle Doğu Milletlerinin geri kalma sebepleri ve çözüm önerileri üzerinde söyleşi gerçekleştirdi.

MÜSİAD Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda Üniversitemiz Rektör Danışmanı ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevim ŞERMET,  “Mehmet Akif Ersoy'a göre Doğu milletlerinin geri kalma sebepleri arasında tembellik, Kuran'dan ve İslam'dan uzak yaşama, inanç eksikliği yer almaktadır” dedi.

Bu problemler için Mehmet Akif ERSOY'un sunduğu çözüm önerilerini de anlatan Yrd. Doç. Dr. Sevim ŞERMET, “Mehmet Akif ERSOY'un sunduğu çözüm önerileri arasında çalışma, azmetme, Kuran'a dayanma, Milliyetçilik fikrine dayalı ayrımcılık tohumlarını saçma yerine dinin birleştirici gücünden faydalanma sayılabilir. Mehmet Akif'in Safahat'ta özenle üzerinde durduğu ve vurguladığı başlıklar  tevekkül ve vahdet başlığıdır. Çalışmadan tevekkül etmenin şiddetle karşısındadır. Başarı için bir olmak ve birlikte hareket etmek gerekmektedir. Batı milletlerinin ileri olmasının sebebi çalışkanlıkları ve birlikte hareket edebilme özellikleridir” şeklinde konuştu.