“Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" Toplantısı

Üniversitelerin bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve bu kapsamda ihtisaslaşmasına yönelik Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz TUNA, Genel Müdürler A. Alper EGE, Nahit BİNGÖL, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa KAPICIOĞLU, YÖK Genel Kurul Üyeleri ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın da yer aldığı 2006 yılı sonrasında kurulan 50 Üniversite Rektörü katıldı.

"Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" toplantısının açış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, "yeni YÖK" olarak yapısal değişim niteliğinde olan en önemli girişimlerinin, Kalite Kurulunun oluşturulması ve misyon farklılaşması odaklı ihtisaslaşmaya yönelik çalışmaları olduğunu ifade etti.

"Her ilin kalkınma hikâyesini oluşturmamız lazım"

Üniversitelerin, bölgesine, iline katkı sağlaması için birbirlerine benzememesi, farklı alanlarda ihtisaslaşması gerektiğini belirten Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN, il ve bölge ile üniversitenin yol haritasının örtüşmesinin önemini vurguladı. Bunun sağlanmasıyla önemli bir atılım gerçekleşeceğini ve bu konuda her türlü katkıya hazır olduklarını kaydeden Bakan Lütfi ELVAN, "Her ilimizin, bölgemizin mutlaka bir kalkınma hikayesini oluşturmamız lazım." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ile üniversite rektörleri arasında gerçekleşen görüşmede "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması"na dair sorular aktarılarak, görüş ve öneriler dile getirildi.