Yeni Kampüs Alanı İnşaatımız Hızla Devam Ediyor

Üniversitemiz Kampüs İçi Yollar ve Köprü Yapımı İşi projesinin yer teslimi Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından yüklenici firma İMSEÇ İnş. Ltd. Şti. sahibi İnşaat Mühendisi Sedat ÇINAR’a yapıldı.

Selçuklu mimarisinden esinlenerek planlanan Üniversitemiz Yeni Kampüs Alanında bütünlük oluşturmak için; giriş kapısı, kampüs içi yollar ve köprü yapım işleri yapılan ihale ile 16.036.200,00 TL bedelle İMSEÇ İnş. Ltd. Şti.’ye verildi.

Üniversitemiz Yeni Kampüs Alanı Projesinde; yapımına başlanan Uluslararası Olimpik Atletizm Pisti, İlahiyat Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu inşaatlarında sona gelinirken, geçtiğimiz aylarda Eğitim Fakültesi ve Öğrenci Yaşam Merkezi inşaatlarının yapımına başlanıldı.

Hem bölgemize hem de Üniversitemize prestij katacak Sinop İlimizin en büyük yatırımlarından biri olan Yeni Kampüs Alanımızda bütünlük oluşturmak için yapılan, İMSEÇ İnş. Ltd. Şti. tarafından yapımı üstlenilen projede; Üniversitemiz Yeni Kampüs Alanı Giriş Kapısı yapımı, Kampüs alanının tam ortasından geçen ve kampüsü ikiye bölen derenin üzerinde yer alan 220 mt açıklıklı prefabrik betonarme köprünün yapımı ile birlikte ayrı ayrı olmak üzere 1600 mt araç ve 1600 mt bisiklet yolu yapım işleri yer almaktadır.