TODAİE Uzmanı Nihat Aytürk, ''Protokol Yönetimi'' Semineri Verdi

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde, protokol yönetiminin ünlü ismi TODAİE Uzmanı Nihat AYTÜRK tarafından “Protokol Yönetimi Semineri" verildi. Eğitim seminerine, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Genel Sekreterimiz Mehmet ATLI ile Akademik ve İdari personelimiz katıldı.

Bütün dünyada uluslararası ilişkilerin protokol kurallarına göre düzenlendiğini belirten Nihat AYTÜRK, "Protokol kuralları Sinop’ta, Edirne'de, Türkiye’de, Rusya’da, Fransa’da hep aynıdır. Türkiye'de protokolle ilgili 38 mevzuat vardır. Protokolü mevzuat olarak ilk kez ortaya koyan ve protokol dairesi kuran Kanuni Sultan Süleyman'dır” dedi.

Daha sonra protokol kurallarının önemine değinen TODAİE Uzmanı Nihat AYTÜRK, protokol kurallarının amacının kişinin, kurumun ve devletin itibarını ve onurunu korumak olduğunu belirterek herkesin bu itibarı ve onuru korumakla yükümlü olduğu ifade etti.

Türkiye’de ve yurt dışında önemli görevler üstlenen, protokol yönetiminin ünlü ismi TODAİE Uzmanı Nihat AYTÜRK, havaalanında karşılanmasından başlayıp Rektörlük makam odasının tefrişatına kadar Sinop Üniversitesi’nin protokol kurallarına gösterdiği özeni değerlendirdi ve Üniversitemize tam not verdi. Protokol kurallarında %1 hatanın %99 başarıyı götürdüğünü dile getiren Nihat AYTÜRK gün boyunca önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Konferansın sonunda verdiği değerli bilgiler için teşekkürlerini sunan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, TODAİE Uzmanı Nihat AYTÜRK’e hediye takdim etti.

Eğitim semineri verilen kokteyl ile son buldu.