Su Ürünleri Fakültesi Karadeniz’deki Yunus Popülasyonunu Araştırıyor

Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesince Sinop bölgesinde yaşayan yunus türlerinin popülasyon büyüklüğünün belirlenmesi amacıyla başlatılan araştırma kapsamında Seydi Ali Reis Araştırma gemisi ile bahar dönemi gözlemleme çalışması gerçekleştirildi.

Bölgede yaşayan yunusların mevsimsel dağılımının ve korunma stratejisinin belirlenmesi amacıyla yürütülen araştırma ve keşif çalışmalarında yunus türlerinin çizgi transect yöntemi ile ilk kez popülasyon büyüklükleri tahmin edilecek.

Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Merhum Sedat GÖNENER Hocamızın destek ve katkılarıyla başlatılan, Su Ürünleri Fakültesi Arş. Gör. Sayın Uğur ÖZSANDIKÇI’nın doktora tezi olarak yürüttüğü çalışmada; Sayın Dr. Öğr. Üyesi Fatih ŞAHİN, Sayın Öğr. Gör. Bora EYÜBOĞLU, Sayın Arş. Gör. Ayşah ÖZTEKİN, Sayın Arş. Gör. Dr. Merve SARIİPEK ve Sayın Arş. Gör. Dr. Dilara KAYA ÖZTÜRK gözlemci olarak yer aldı.

Üniversitemiz Seydi Ali Reis Araştırma gemisi ile yürütülen çalışmada Sinop bölgesinde yaşayan ve Karadeniz ekosistemi için büyük öneme sahip olan yunusların koruma stratejilerine ilişkin yeni temel bilgiler de elde edilmiş olacak.