Nükleer Enerjinin Türkiye ve Dünyadaki Güncel Durumu

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından, “Nükleer Enerjinin Türkiye ve Dünyadaki Güncel Durumu” konulu seminer düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Şükrü ÇELİK, Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Doç. Dr. Meryem SEFERİNOĞLU, Akademik Personelimiz ve Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Seminerde konuşan FİGES A.Ş. Nükleer Teknoloji Direktörü Sayın Reşat UZMEN, nükleer enerjinin avantaj ve dezavantajlarından bahsetti.

Konuşmasında, petrol ve doğalgaz zengini ülkelerin dahi nükleer enerjiye sahip olduğuna dikkat çeken Sayın Reşat UZMEN, Türkiye’nin yeterli öz kaynak rezervine sahip olmaması nedeniyle alternatif enerji kaynaklarına yöneldiğini dile getirdi.