İlahiyat Fakültemizde “Güncel İnanç Sorunları ve Çözüm Önerileri” Konferansı

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından Sayın Prof. Dr. Aydın TOPALOĞLU’nun katılımıyla “Güncel İnanç Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı konferans programı düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Sayın Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer BARLAK, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Faruk ÖZDEMİR, Akademik-İdari personelimiz ve öğrenciler katıldılar.

Programda İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Aydın TOPALOĞLU tarafından katılımcılara “Güncel İnanç Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı bir konferans verildi.

Konuşmasında dinimizin yaşadığı güncel sorunlardan örnekler vererek öğrencilerimize tavsiyelerde bulunan Sayın Prof. Dr. Aydın TOPALOĞLU, ateist bireylerin sıklıkla dile getirdiği sorular ve eleştiriler üzerinden fikirlerini paylaştı.

Sayın Prof. Dr. Aydın TOPALOĞLU, “Bilimsel eleştirilerin çoğu birer ideoloji haline gelmiştir, sadece birer eleştiridir, ve onlar da eleştirilebilir, nitekim eleştiriliyorlar. Eleştirilerin bir çoğu önyargıdan, yanlış din algısından, Hristiyanlığın günah kavramından, yanlış dini temsilden, din adına temelsiz ve değersiz görüşlerden kaynaklanmaktadır” dedi.

Konuşmasında inanç kavramı üzerinde duran Sayın Prof. Dr. Aydın TOPALOĞLU, inancın insanın içinde gelen doğal bir eğilim olduğunu belirterek insanı yaratıcıya yönlendiren sebepleri sıraladı.

Konuşmalarının ardından Sayın Prof. Dr. Aydın TOPALOĞLU’na İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcımız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer BARLAK tarafından hediye takdim edildi.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Aydın TOPALOĞLU'nu Makamında Ağırladı

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, konferansın ardından Sayın Prof. Dr. Aydın TOPALOĞLU'nu makamında ağırlayarak öğrencilerimize sunduğu değerli bilgiler için kendisine teşekkürlerini sundu.

Ziyarete İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Faruk ÖZDEMİR ve İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Hasan Selim KIROĞLU da eşlik etti.