Çizgi Ötesi Öğretmen Emre ÖZEL Üniversitemizde

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yılında Çizgi Ötesi Öğretmen olarak seçilen Sayın Emre ÖZEL, öğrencilerimizle buluştu.

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezunlar Koordinatörlüğü tarafından SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere; Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Kariyer Geliştirme ve Mezunlar Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Sema TAN, Koordinatör Yardımcıları Sayın Dr. Öğr. Üyesi Nurhan ÖZTÜRK, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Esra BOZKURT ALTAN, Akademik Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Programın açılışında konuşan Kariyer Geliştirme ve Mezunlar Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Sema TAN, Mezunlar Koordinatörlüğünün faaliyetleri hakkında öğrencilerimize bilgiler verdi.

Ardından Beşpınar Köyü Şehit Gürcan Yavuz Ortaokulunda Fen Bilimleri Öğretmeni olarak görev yapan Sayın Emre ÖZEL, öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirdi.

Sayın Emre Özel, görevine ilk başladığı yıllardan itibaren başına gelen dikkat çekici olayları öğrencilerimizle paylaşarak köy öğretmenliğinin kendisine kazandırdığı tecrübeleri paylaştı.

Köy şartlarının bazı zorluklar getirdiğini ancak bunları hiçbir zaman bahane olarak görmediğini anlatan Sayın Emre ÖZEL, bir öğretmen için öğrencilerinin gözlerindeki, yüzlerindeki mutluluk ifadesinin her şeyin üstünde bulunduğunu ifade etti.

Kafasında her zaman "Zil çalar çalmaz öğrenciler neden okuldan koşarak evlerine giderler?" sorusunun olduğunu dile getiren Sayın Emre ÖZEL, "Bu soruyla hep kendimi meşgul ediyordum. Okulun donanımsal durumu, betonsu görünümünün aslında çok da cazip gelmediğini, öğrencileri o kadar okula bağlamayacağını düşündüm." diye konuştu.

Okulun öğrencilere sıcak gelmeyen dezavantajlı durumunu ortadan kaldırmak için arayışa girdiğini ifade eden Sayın Emre ÖZEL, "Sınıftaki tüm materyalleri tamamen öz kaynaklarımızla, kendimiz ürettik. Öğrencilerimin hepsinin burada emeği, parmak izleri var. Güzel bir eser bırakmaya çalıştık. Umarım yararlı olabilmişizdir. Umarım öğrencilerimi, zil çaldığında okuldan eve koşturan değil de evden okula doğru koşan öğrenciler olarak hazırlayabilmişimdir." değerlendirmesinde bulundu.

Söyleşi sonunda Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü öğrencisi Sayın Esman SAĞAR tarafından Sayın Emre ÖZEL’e çiçek takdim edildi.

Program sonunda konuşan Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Emre Özel öğretmenin mücadele dolu hayatının tüm öğrencilere örnek olması gerektiğini belirterek Üniversitemizde söyleşi gerçekleştiren Sayın Emre ÖZEL’e hediye takdiminde bulundu.