Üniversitemizde Çocuk Hakları Konferansı

Üniversitemiz Gelecek Elim(n)izde Öğrenci Kulübü tarafından “Çocuk Hakları” konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN, Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Şule ERŞAN, Akademik-İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Sinop Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Sosyolog Sayın Esra PEKTAŞ, Bakanlık düzeyinde çocuk haklarına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasında çocuk iletişiminin püf noktalarını da anlatan Sosyolog Sayın Esra PEKTAŞ, çocuğun korunması ve topluma sağlıklı bir şekilde kazandırılması için geleceğin eğitimcilerine düşen görev ve sorumlulukları anlattı.

Sosyolog Sayın Esra PEKTAŞ konuşmasında çocuk işçiliği ve çocuk istismarına yönelik yürütülen çalışmaları hakkında da bilgiler paylaştı.