“Anadolu Arkeolojisinde Kadın Arkeologların Rolü” Konferansı

Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Arkeoloji Öğrenci Kulübü tarafından “Anadolu Arkeolojisinde Kadın Arkeologların Rolü” konulu konferans programı düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Emel ÇANKAYA, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Hasan BARLAK, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Fatma YÜCE, Akademik Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Programda konuşan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sayın Gülseren KAN ŞAHİN, arkeoloji biliminin gelişimine katkı sağlayan kadın arkeologlar hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasında tarihten bugüne Anadolu’daki arkeoloji çalışmalarına katılan kadın arkeologlara da değinen Sayın Dr. Öğr. Üyesi Gülseren KAN ŞAHİN, kadın arkeologların ülkemizdeki tarihi gün yüzüne çıkarmada önemli bir görev üstlendiklerini belirtti.