Özel Gereksinimli Bireylerle Doğru İletişim Eğitimi

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından verilen “Özel Gereksinimli Bireylerle Doğru İletişim Eğitimi Başladı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime; Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Kibar AKTIN, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Binhan KOYUNCUOĞLU ile Akademik ve İdari Personelimiz katıldı.

Eğitimde, Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Sayın Berrin GÜRLEYEN tarafından özel gereksinimle bireylerle doğru iletişim kurma yöntemleri anlatıldı.

Sayın Berrin GÜRLEYEN, en önemli sorunların fiziksel, bilgi eksikliği, yasal düzenlemeler ve tutumlardan kaynaklandığını belirterek, özel gereksinimli bireylerin  ihtiyaçları konusunda bilgi sahibi olunmasının kendileriyle iletişim kurulmasını kolaylaştıracağını söyledi.

Uygun koşullar sağlandığında engelli bireylerin de sağlıklı bireylerin yapabildiği her şeyi başarabileceklerini ifade eden Sayın Berrin GÜRLEYEN, "Biz zihnimizdeki engelleri kaldırmadığımız sürece topluma bu bireylerin bağımsız olarak katılabilmeleri mümkün değil. Bunu herhangi bir şekilde denetlememiz mümkün değil. Önce zihnimizdeki engelleri kaldırmamız gerekir. Toplumdaki her bireyin eşit yaşam hakkı olduğunu bilmemiz gerekir” dedi.

Eğitim sonunda Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK tarafından konuşmacı Sayın Berrin GÜRLEYEN'e plaket takdim edildi.

Akademik-İdari Personelimiz ve öğrencilerimize yönelik olarak düzenlenen Özel Gereksinimli Bireylerle Doğru İletişim Eğitimi, 15-30 Nisan 2019 tarihleri arasında tüm birimlerimizde gerçekleşecek.