Su Ürünleri Fakültesi Öğrencilerimize Teknik Gezi Düzenlendi

Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi tarafından, öğrencilerin teorik bilgilerini pratik uygulamalar ile pekiştirmesi amacıyla teknik gezi programı düzenlendi.

Samsun iline ve Sinop Sarıkum gölüne düzenlenen teknik gezilerde öğrencilerimiz, derste öğrenmiş oldukları bilgileri gözlemleme fırsatı buldular.

Sayın Arş. Gör. Dr. Pınar GÜRBÜZER ve Sayın Arş. Gör. Ayşah ÖZTEKİN eşliğinde Sarıkum gölünde incelemelerde bulunan öğrencilerimiz, tatlı su ekosistemlerinin yapısı hakkında bilgiler edindiler.

Öğrencilerimiz, Samsun iline düzenlenen teknik gezide ise su ürünleri sektöründe hizmet veren kuruluşları ziyaret ettiler.

Ziyarette öğrencilerimize Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Meryem Yeşim ÇELİK, Sayın Arş. Gör. Dr. Bengünur ÇORAPÇI ve Sayın Arş. Gör. Dr. Dilara KAYA ÖZTÜRK rehberlik etti.

Öğrencilerimiz ziyaretlerde balık unu ve yağı ile balık yemi yapımı hakkında bilgi sahibi olurken, denizdeki ağ kafeslerde levrek ve gökkuşağı alabalık üretim tesislerini de yerinde incelediler.