Üniversitemiz Öğrencilerinden Şehitlik Ziyareti

Üniversitemiz Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü öğrencileri, Sinop Şehit ve Gaziler Derneği mensubu Gazilerimiz ve Emniyet personelimiz, Sinop Merkezde bulunan şehitlikleri ziyaret etti.

Öğrencilerimiz ilk olarak Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret ettiler. Daha sonra öğrenci kulübü, gazilerimiz ve polislerimiz iskeleye giderek Sinop Deniz Savaşı şehitlerinin anısına denize çelenk bıraktılar.

Arkasından öğrencilerimiz, gazilerimiz ve polislerimiz Seyit Bilal Camiine geçerek, Sinop Deniz Savaşında şehit düşen, Osmanlı Filosunun komutan yardımcısı Tümamiral Hüseyin Paşa ile Ermeni terör örgütü tarafından 1908 yılında Batum Limanında şehit edilen ve Sinop’ta defnedilen Van Valisi Ali Paşa’nın mezarlarını ziyaret ettiler.

Öğrencilerimiz, gazilerimiz ve polislerimiz daha sonra geldikleri Garnizon Şehitliğinde bulunan şehit mezarlarını ayrı ayrı ziyaret ederek dualar ettiler. Her mezara ayrı ayrı bayrak diktiler. Şehitlerin ruhlarına Yasin okudular.

Bütün şehitlerimiz için Fatihalar okunduktan sonra şehitlik ziyareti sona erdi.

Basında Üniversitemiz