Üniversitemizde Su Altı Batıkları Konferansı ve Fotoğraf Sergisi

Üniversitemiz Sualtı Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Su Altı Batıkları Sergisi ve Konferans Programı düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Akademik ve idari personelimiz yoğun ilgi gösterdiler.

Programda ilk olarak konuşan Sualtı Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Babür Mehmet AKARSU, Sinop’un sahip olduğu su altı kültür mirası hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Ardından konuşan Sayın Öğr. Gör. Rasim Yaşar TARAKÇI da 1980’li yıllardan itibaren çektiği fotoğraflar eşliğinde, Sinop’un su altı kültür mirasını anlattı.

Konferans sonrası, Öğr. Gör. Sayın Rasim Yaşar TARAKÇI’nın Sinop Şehri su altı kültür mirasına ait fotoğraf sergisi gezildi.