Gerze Meslek Yüksekokulu, Amatör Denizcilik Eğitimine Ev Sahipliği Yaptı

“Bir Milyon Denizci Projesi”  kapsamında Gerze Liman Başkanlığı tarafından Amatör Denizci Belgesi Eğitimi ve Sınavı gerçekleştirildi. Gerze Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde yapılan eğitim ve sınavlara 300 kursiyer katılım sağladı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı olan 2023’e kadar 1 milyon Amatör Denizci yetiştirmeyi amaçlayan projede, kursiyerlere 24 metreye kadar olan tüm özel ve amatör tekneleri kullanma eğitimi verildi.

Denizcilik konusunda bilinmesi gereken önemli noktalara değinilen eğitimlerde, sinevizyon yardımıyla sınav öncesinde katılımcılara bilgiler verildi.

Amatör Denizci adayları, verilen eğitimin ardından 50 soruluk test sınavına tabi tutuldu.

Amatör Denizci Belgesi Sınavı, Gerze Meslek Yüksekokulumuzun 6 farklı amfisinde eş zamanlı olarak yapıldı. Sınavın gözetmenliğini ise Gerze Meslek Yüksekokulumuz Akademisyenleri üstlendi.