Ayancık Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Bursa’da

Üniversitemiz Ayancık Meslek Yüksekokulu Kontrol ve Otomasyon Programı öğrencileri, Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Sayın Öğr. Gör. Dr. Günseli ACAR ve Sayın Öğr. Gör. Kerim ÖZKARA rehberliğinde “Bursa Otomasyon Fuarı”na katıldılar.

Teknik gezi kapsamında “Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı”, “Bursa Sac İşleme Teknolojileri Fuarı” ve “Kaynak Teknolojileri Fuarı” olmak üzere 3 ayrı fuarda 62 firmayı aynı anda gezme ve inceleme fırsatı yakalayan öğrencilerimiz, makinaların çalışma prensipleri, yaptıkları işler, piyasa ve pazardaki yerleri hakkında bilgiler edindiler.

Öğrencilerimiz iş ve staj olanakları hakkında da şirket temsilcilerinden bilgi toplama fırsatı buldular.

Öğrencilerimiz, Bursa ziyaretinde daha sonra Akarsu OSGB şirketinde düzenlenen 4 saatlik eğitime katılarak, “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Sertifikası” almaya hak kazandılar.

Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi Kapılarını Öğrencilerimize Açtı

Öğrencilerimiz Bursa gezilerinde daha sonra Tofaş Anadolu Arabaları Müzesini ziyaret ettiler.

Müzede, Fiat’ın ürettiği otomobil markalarını inceleyen öğrencilerimiz, tekerlekten-arabaya araç teknolojisinin gelişimini görme, inceleme ve anlama imkânı buldular.

Sonrasında, Tofaş Sanat Galerisinde sergilenen “Kantarın Topuzu Sergisi”ni gezen öğrencilerimiz, geçmişten günümüze Terazi ve Tartı sistemlerinin basit ve karmaşık yapılarını inceleyerek, mekanizmaları hakkında bilgi sahibi oldular.

Öğrencilerimiz Bursa ziyaretinde, şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını da gezerek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

3

Öğrencilerimiz, gezinin düzenlenmesi için destek veren Ayancık Belediyesine, Ayancık Meslek Yüksekokulu Yönetimine ve Elektronik ve Otomasyon Bölümü Akademisyenlerine teşekkür ettiler.