Orman Muhafaza Memuru Adayı Öğrencilerimiz Sahaya İndi

Ayancık Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören Orman Muhafaza Memuru adayı öğrencilerimiz, Dendrometri ve Orman Ürünleri Standardizasyonu dersleri kapsamında Ayancık ormanlarında uygulama yaptı.

İlk olarak Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürü ve bölüm hocamız Sayın Öğr. Gör. Recep AYKAN ile dersin hocası Sayın Öğr. Gör. Hasan AKSOY tarafından Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü, Yenice Orman İşletme şefliği sınırlarında Lif-Yonga ve Kâğıtlık Ster odun ölçümlerinin nasıl olduğu uygulamalı olarak gösterildi.

Daha sonra öğrencilerimiz, Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü, Yenice Orman İşletme Şefi Sayın Cihan TAHMAZ ve ekibi tarafından karşılanarak Ormancılık Bölümü öğrencilerimize, bir ağacın bulunduğu yerden kesilip, sürütülerek en yakın istif yerine çekilmesi ve burada gerekli TS. Orman Ürünleri standartları doğrultusunda en yüksek kalite ve miktarda endüstriyel odun elde edilecek şekilde ölçülmesi, boylanması, işaretlenmesi ve işaretlenen yerlerden boylara bölünmesi uygulamalı bir şekilde gösterildi.

Ayrıca boylana ve mesahası yapılan orman ürünleri orman deposuna ve özel işletmelere nakledilmek üzere kamyonlara yüklenmesi, ardından nakil sırasında gerekli olan Nakliye Tezkeresi ve Sevk Pusulası evraklarının nasıl düzenleneceği İşletme Şefi tarafından öğrencilerimize anlatıldı.

Daha sonra orman depolarına sevk edilen orman ürünlerinin depolarda sınıflara ayrılması, istiflerinin yapılması ve künyelerinin yazılarak ihaleye hazır duruma getirilmesinin; Orman Ürünleri Standardizasyonu dersi kapsamında uygulamalı olarak nasıl yapıldığı görmek ve uygulamasını yapmak üzere, Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü, Yeni Konak Orman deposuna geçildi.

Burada öğrencilerimize bölüm hocaları Sayın Öğr.Gör. Recep AYKAN ve Sayın Öğr.Gör. Hasan AKSOY tarafından Orman Ürünleri Standardizasyonu hakkında teorik bilgiler aktarıldıktan sonra, Ayancık Orman İşletme Müdürü Sayın Hakan YASLIKAYA ve depo Şefi Sayın Turan KIYAKLI tarafından Orman Depolarındaki iş ve işleyiş hakkında genel bilgiler verilerek uygulamalı olarak gösterildi.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz