Değişen Dünyada Gençlerin Ruh Sağlığına Dikkat Çekildi

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü münasebetiyle Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından öğrencilerimize yönelik “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” konulu panel düzenlendi.

Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen panele; Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Vafa SAVAŞKAN, Panalistler Sayın Dr. Öğr. Üyesi İbrahim DEMİRCİ, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Nuri DİCLE, Sayın Öğr. Gör. Mehmet Taki YILMAZ, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Panelde ilk olarak söz alan Sayın Dr. Öğr. Üyesi İbrahim DEMİRCİ, ruh sağlığı bozukluklarına dikkat çekerek, bu sorunların 14 yaşlarından itibaren başladığını vurguladı. Konuşmasında erken tespitin önemine değinen Sayın Dr. Öğr. Üyesi İbrahim DEMİRCİ, tespit edilemeyen sorunların ilerleyen yaşlarda daha büyük sorunlara dönüştüğünü dile getirdi.

Daha sonra konuşan Sayın Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Nuri DİCLE, psikolojik dayanıklılığın tanımını yaparak, psikolojik dayanıklılığı etkileyen faktörlerden; risk faktörleri, koruyucu faktörler ve olumlu gelişimsel sonuçları katılımcılarla paylaştı.

Son olarak söz alan Sayın Öğr. Gör. Mehmet Taki YILMAZ ise teknolojinin getirdiği tehlikelerden bahsetti. Büyük bir kitlenin sanal alemde başka bir dünyada yaşıyormuş sanısına kapıldığını ve sürekli yalan söylediğini ifade eden Sayın Öğr. Gör. Mehmet Taki YILMAZ, “Sanal alemde gerçeğin üzeri sürekli örtülüyor. Bireyler gerçekten ne kadar uzaklaşırsa ruh sağlığı o kadar bozulacaktır. Gerçeğe ne kadar yakınlaşırsanız ruh sağlığı da o oranda yerindedir.” dedi.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz