Sinop Çocuk Üniversitesi 3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’nde

Çocuk Üniversitemiz, Mersin’de düzenlenen "International Mersin Science Night (MERSCIN)" ve "3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği" etkinliklerine katıldı.

16 farklı ülke ve 34 şehirden çok sayıda araştırmacı ve uzmanın katıldığı Bilim Şenliğini; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 168 okuldan, 395 öğrenci ve 140 öğretmen ziyaret etti.

Bilim Şenliği’ne Üniversitemizi temsilen katılan Sinop Çocuk Üniversitesi Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Nurhan ÖZTÜRK, Müdür Yardımcıları Sayın Dr. Öğr. Üyesi Esra BOZKURT ALTAN ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Sema TAN, öğrencilere Çocuk Üniversitemizin yürüttüğü proje ve etkinlikler hakkında bilgiler vererek, tanıtıcı materyaller hediye ettiler.

Çocuk Üniversitemiz tarafından standımızı ziyaret eden öğrencilere yönelik “Hafıza Oyunları ve Yaratıcı Düşünme” ile Gizemli Bilim" etkinlikleri de gerçekleştirildi.

Bilim Şenliğinde konuşan proje yürütücüsü Sayın Soner YURTDAŞ, Türkiye’deki çocuk üniversiteleri arasında etkin işbirliği sağlanarak ortak projeler hayata geçirileceğini belirtti. Sayın Soner YURTDAŞ, bu projenin en önemli ortaklarından biri olan Sinop Çocuk Üniversitesi’nin de bilim şenliğine katılmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz