“Denizi Anlamak” Projesi Etkinlik Günleri Sona Erdi

TÜBİTAK tarafından 4004 Doğa ve Bilim Okulları projeleri kapsamında desteklenen,  yürütücülüğünü Üniversitemiz Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr Osman SAMSUN’un yaptığı “Denizi Anlamak” projesi etkinlik günleri sona erdi.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen kapanış törenine; Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Sinop Defterdarı Sayın Naci GÜNAYDIN, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ercan YILDIZ, İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Mehmet ERŞAN, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Rıza BAYRAK, SÜBİTAM Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Muhittin YILMAZ, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldılar.

Proje yürütücüsü Sayın Prof. Dr. Osman SAMSUN, yaptığı konuşmada öncelikle tüm katılımcılara katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Projenin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Sayın Prof. Dr. Osman SAMSUN, projeye katılan öğrencilerin üniversite tercihleri ve gelecek planlamalarının 5 yıl boyunca http://www.denizianlamak.com isimli web site aracılığıyla takip edileceğini ifade etti.

Ardından konuşan Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN da, proje kapsamında öğrencilere doğa ve deniz konularında araştırmacı olmanın temel ilkelerinin anlatıldığını belirterek, projeye katılan tüm eğitmen ve öğrencileri tebrik etti.

Yapılan konuşmalardan sonra projeye katkı ve destek veren kurum ve kuruluşların yöneticilerine, proje ekibine ve projede yer alan öğrencilere birer teşekkür ve katılım belgesi verildi.

24 Eylül- 01 Ekim 2018 tarihleri arasında Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli, bilgisayar laboratuvarı ve sanat atölyelerinde gerçekleşen etkinliklerde, öğrenciler araştırma, gözlem ve inceleme faaliyetlerinde bulundular.

Projeye Sinop Fen Lisesi, Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi ve Sinop Sarı Saltuk Anadolu Lisesi’nden konaklamalı olarak 30 lise öğrencisi ve çeşitli alanlarda uzman 19 proje ekibi olmak üzere 49 kişi katıldı.

Kapanış töreni, projede öğrenciler tarafından yapılan ürünlerin de sergilendiği kokteyl ile sona erdi.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz