“Denizi Anlamak” Proje Etkinlikleri Başladı

TÜBİTAK tarafından 4004 Doğa ve Bilim Okulları projeleri kapsamında desteklenen,  yürütücülüğünü Sayın Prof. Dr. Osman SAMSUN’un yaptığı “Denizi Anlamak” projesinin etkinlik günleri başladı.

24 Eylül-01 Ekim 2018 tarihlerinde Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde konaklamalı olarak gerçekleştirilecek olan projede; öğrenciler birçok bilimsel ve sosyal etkinlikle buluşacak.

Projenin açılış prgramında konuşan Prof. Dr. Osman SAMSUN, projenin resmi web sitesi olan www.denizianlamak.com adresinde, projeyle ilgili video ve materyallerinin bulunduğunu belirterek, 5 yıl süre ile projeye katılan öğrencilerle bilim insanı olma ana teması üzerinde diyalogların kurulacağını ve çeşitli konularda çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.

Ardından sırayla söz alan öğrenciler de hedeflerini ve projeden beklenirlerini paylaştılar.

Öğrenciler proje süresince, eğitmenler eşliğinde Üniversitemiz Seyidi Ali Reis gemisinde araştırma faaliyetlerinde bulunup, bilgisayar laboratuvarı ve sanat atölyelerinde kendileri için hazırlanan özel etkinliklere katılacaklar.

30 lise öğrencisi ve 19 eğitimenden oluşan 49 kişilik proje ekibi, açılış programının ardından etkinliklere hızlı bir şekilde başladılar.