Sinop Su Altı Batıkları TRT Trabzon Radyosu’nda

Üniversitemiz Su Altı Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Babür Mehmet AKARSU, TRT Trabzon Radyosu’nda yayınlanan “Köşe Bucak Karadeniz” programının konuğu oldu.

Sunuculuğunu Özgül KÖMÜRCÜ’nün yaptığı “Köşe Bucak Karadeniz” programında soruları yanıtlayan Su Altı Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Babür Mehmet AKARSU, Üniversitemizin Sinop kıyılarındaki su altı batıklarına dair yürüttüğü bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasında Sinop’ta kurulacak bir su altı arkeoloji müzesinin Sinop’a sağlayacağı katkılardan bahseden Dr. Öğr. Üyesi Babür Mehmet AKARSU, 30 Kasım 1853 Sinop Deniz Savaşı’nda batan Osmanlı savaş gemilerinin su altı kazıları yapılarak su altı arkeoloji müzesinde teşhir edilmesi gerektiğine vurguladı.

Sinop Limanının milattan önce 7. Yüzyıldan itibaren faal bir şekilde kullanıldığına dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Babür Mehmet AKARSU, “Sinop Limanı batıklar bakımından oldukça zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Sinop kıyılarında antik dönem batıklarının yanında Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi batıkları da bulunmaktadır.” dedi.