Öğrencilerimizden “Çocuk Hakları Farkındalık’’ Projesi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, “Çocuk Hakları Farkındalığı Oluşturma’’ etkinliği düzenlendi.

Karakum yolu üzerinde, Sinop Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte; çocukların maruz kaldığı ihmal ve istismara dikkat çekildi.

Etkinliğe katılan miniklere, yüz boyama, resim yapma ve oyun oynama aktivitelerinin yanı sıra çocuk hakları konusunda da bilgiler veren öğrencilerimiz,  etkinlik sonunda Sinop Âşıklar caddesinde, çocuk hakları içerikli el broşürleri dağıttılar.

Projenin öğrenci koordinatörü Sayın Hilal ALTINTAŞ etkinlik aracılığı ile çocuk hakları konusunda halka ve özellikle çocuklara farkındalık kazandırmak istediklerini belirtti.

Proje koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Binhan KOYUNCUOĞLU ise, projenin keyifle tamamlandığını, özellikle çocuklardan ve ailelerinden aldıkları geribildirimin olumlu ve güzel olduğunu belirtti.