Öğrencilerimiz Sinop'un Kültürel ve Tarihi Mirasına Sahip Çıktılar

Üniversitemiz Arkeoloji Öğrenci Kulübü, Sinop kent kültür mirasının korunması ve arkeolojik alanların temiz tutulmasına dikkat çekmek amacıyla çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Arkeoloji bölüm Başkanı Sayın Dr. Öğretim Üyesi Gülseren KAN ŞAHİN, Arkeoloji Bölüm Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Öğretim Üyesi Hazar KABA, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Sayın Dr. Öğretim Üyesi Alpay TIRIL, Sinop Arkeoloji Müzesi Müdürü Sayın Hüseyin VURAL ve öğrencilerimiz katıldılar.

"Tarihi mekânlarımız çöplük değildir" sloganıyla başlatılan  kampanyanın ilk gününde öğrenciler, yaklaşık bir kamyon dolusu çöp topladı.

Sinop Arkeoloji Müzesi desteği ile eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış Sinop kenti kültür mirasının tanıtılması, eski medeniyet kalıntılarının korunması, arkeolojik ve diğer sit alanlarının temiz tutulması, çevre ve arkeoloji hakkında özellikle üniversite çağındaki öğrencilerin farkındalıklarının arttırılması amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerimiz Sinop’un arkeolojik tarihine sahip çıktılar.

Basında Üniversitemiz